Veel mensen zijn enorm gebaat bij onze podotherapeutische steun- of correctiezolen.

Wij maken deze zelf na een grondig lichamelijk onderzoek en een ganganalyse, waarbij de druk precies wordt gemeten.

Wie zijn wij?

Podotherapie Aretz is opgericht in 1994 door Mariëlle Aretz-Thomas. In 2004 is ook haar echtgenoot Sjef Aretz toegetreden tot de praktijk als podotherapeut, hij is eerst werkzaam geweest als fysiotherapeut.

In 2010 is het team verder versterkt met Rachel Verheggen. Samen zijn ze werkzaam vanuit een drietal locaties, te weten Elsloo, Beek en Sittard-Geleen (Orbis Medisch Centrum). In onze praktijk voor podotherapie is iedereen welkom, van jong tot oud en van de recreatieve sporter tot echte topsporters.

Ook cliënten met problemen aan hun voeten als gevolg van bijvoorbeeld suikerziekte of reuma worden door ons veelvuldig gezien en behandeld. Vanuit onze nieuwe locatie in Elsloo is het nu nog gemakkelijker om met de andere zorgaanbieders samen te werken om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor voetzorg is iedereen bij ons aan het juiste adres! Podotherapie Aretz behandelt niet alleen hinderlijke likdoorns, maar ook de meest ingewikkelde voetklachten van diabetespatiënten die veel deskundigheid vragen.

Naast de voetzorg voeren wij therapieën uit, zoals het vervaardigen van hulpmiddelen (orthesen) ter bescherming of ter correctie van tenen. Tot ons werk hoort ook het maken van beugels bij ingegroeide nagels en het aanleggen van viltverbanden bij wonden om de druk te ontlasten.

Wat is onze meerwaarde?

Door ons grote netwerk, onze ervaring en brede vakkennis hebben wij een solide expertise opgebouwd. Wij onderhouden goede contacten met huisartsen, praktijkondersteuners, sportartsen en fysiotherapeuten binnen en buiten de regio.

In het Diabetes Advies Centrum werken wij nauw samen met internisten, diabetesverpleegkundigen en diëtisten. Maar uiteindelijk zijn wij vooral gedreven door ons enthousiasme en onze bereidwilligheid om echt iets voor u te betekenen.