Wij werken intensief samen met Huisartsenpraktijk Bandkeramiek.

Wie zijn wij?

In het Medisch Centrum Elsloo vindt u twee huisartsenpraktijken, die hier naartoe zijn verhuisd: de huisartsenpraktijk die eerder was gevestigd aan het Dorine Verschureplein en de huisartsenpraktijk van de Bandkeramiekersstraat. De beide praktijken blijven zelfstandig. De patiënten houden hun eigen artsen en assistentes.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Allereerst zijn en blijven wij de vertrouwde huisdokters, bij wie u voor uw medische vragen en klachten terecht kunt. Als huisarts kunnen wij u bij de meeste medische problemen goed behandelen en begeleiden. Waar nodig verwijzen we u door. Wij worden geholpen door assistentes. Zij staan u te woord aan de telefoon of aan de balie. Ook kunt u op afspraak bij hen terecht voor bijvoorbeeld longfunctie onderzoek of bloeddrukcontrole. Voor het begeleiden van mensen met chronische ziekten werkt een aantal praktijkverpleegkundigen in beide praktijken. Onder verantwoordelijkheid van de huisartsen hebben zij spreekuren voor bijvoorbeeld mensen met diabetes (suikerziekte), astma/ COPD, hart- en vaatziekten en psychosociale problemen. Ook kunnen zij ouderen ondersteunen en de zorg coördineren. Tevens doet een diëtiste wekelijks spreekuur in de praktijk

Wat is onze meerwaarde?

Wij bieden een breed pakket huisartsgeneeskundige zorg. Enkele huisartsen hebben bovendien aanvullende opleidingen gevolgd. Hierdoor kunnen specifieke taken zoals oogonderzoek, hartfilms en longfunctieonderzoek in de praktijk plaatsvinden. Ook kunt u bij ons terecht voor kleine chirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van moedervlekken en voor het plaatsen van een spiraaltje.

De beide praktijken werken al lange tijd achter de schermen samen om goede zorg te bieden. Ook de huisartsen uit Geulle zijn hierbij betrokken. Zo maken we samen protocollen voor de praktijkverpleegkundigen en werken we samen aan projecten om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren.

De huisartsenpraktijken werken samen met de Universiteit Maastricht bij wetenschappelijk onderzoek, het ontwikkelen van betere zorg en het geven van onderwijs. Het kan zijn dat wij u vragen daarbij een rol te spelen. Wij vragen u hiervoor altijd vooraf toestemming.