Het Zorgnetwerk in Elsloo trekt inmiddels ook nationaal en internationaal de aandacht.

Vorige zomer mochten we onze ervaringen met het netwerk presenteren op het internationale congres van het European Interprofessional Practice & Education Netwerk. De bevindingen zijn bovendien gepubliceerd in het internationale wetenschappelijke tijdschrift Journal of Interprofessional Care. Lees het artikel hier: publicatie_Elsloo.pdf

De kernboodschap is dat duurzame interprofessionele samenwerking op het gebied van Zorg en Welzijn belangrijk is, maar dat er nog veel winst te behalen is in de samenwerking met zorgverzekeraars en gemeenten. Het ontwikkelen van een gezamenlijke lange termijn visie, gericht op de lokale situatie en behoeften, zou een stap in de goede richting zijn.

Afgelopen november is het Zorgnetwerk als Best Practice gepresenteerd op het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs. Dit gebeurde op verzoek van de landelijke Adviescommissie Innovatie Zorgberoepen en Opleidingen (Zorginstituut Nederland).

 

Steunpunt Mantelzorg verzorgt weer enkele bijeenkomsten voor mantelzorgers. Hier willen we graag uw aandacht op vestigen.

1. Wat te doen bij calamiteiten? Dinsdag 29 november van 19:00 - 21:00 uur in Thuiszorg IZT-Limburg, Pastoor Tissenstraat Elsloo. U leert wat u kunt doen bij calamiteiten, bijvoorbeeld als een ouder persoon is gevallen. Ook komt aan bod hoe je een hersenbloeding of hartinfact ontdekt en wat je moet doen als iemand met suikerziekte onwel wordt.

2. Actuele ontwikkelingen rondom het Persoonsgebonden Budget. Donderdag 1 december van 19:00 - 21:30 in het Academisch Ziekenhuis Maastricht, in de dr. Greepzaal. Gastspreker is Hans van der Knijff van Per Saldo, de belangenvereniging van budgethouders.

3. Durf te vragen. Donderdag 8 december 19.00 - 21.00 uur in het Maaslandcentrum. Adres: Burg. Maenenstraat 45 in Elsloo. Meer en meer wordt van mensen verwacht dat ze hulp zoeken in hun eigen omgeving maar niet iedereen vindt het gemakkelijk om hulp te vragen aan anderen. Dit noemen we vraagverlegenheid. Waarom vinden we dat toch zo moeilijk? Hoe kun je je wensen kenbaar maken? Mevrouw Margriet van Glabbeek, deskundig op het gebied van communicatie, gaat met u in gesprek hierover en geeft u praktische tips.

Meer weten? Deelnemen? Neem contact op met het Steunpunt Mantelzorg per telefoon of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijdag 16 september ontmoeten de leden van de denktank van het zorgnetwerk elkaar weer in het restaurant van La Famille. De denktank bestaat uit een groep van ouderen en mantelzorgers uit Elsloo. Er wordt enthousiast meegedacht over hoe de zorg voor kwetsbare ouderen in Elsloo verbeterd kan worden. Als u hier eens bij aanwezig wilt zijn, laat het weten aan Anneke van Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Onze ergotherapeute Kelly Martens heeft gesproken tijdens een themabijeenkomst van Steunpunt Mantelzorg op 14 november over zelfredzaamheid na een CVA.