Logo ZorgnetwerkElsloo 2

Door een nauwe samenwerking tussen alle professionals in de ouderenzorg kunnen kwetsbare ouderen uit Elsloo langer thuis in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Ze voelen zich meer begrepen en krijgen precies de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben.

Dát is de centrale gedachte achter het Zorgnetwerk Elsloo. Het netwerk is opgericht door de huisartsenpraktijkenfysiotherapie Snijders, ergotherapie Martens, de apotheek en Vivantes. Ook Novicare en Zuyderland Thuiszorg zijn partners van het netwerk.

Waarom het zorgnetwerk? In de zorg rondom een oudere zijn vaak diverse zorgverleners betrokken. De huisarts, fysiotherapeut, ergotherapeut, wijkverpleging, apotheker…. Dat vraagt om goede afstemming en communicatie.

Om als een team te werken en van elkaar te blijven leren, is het zorgnetwerk Elsloo opgericht. Daar plukken we steeds meer de vruchten van.

Regelmatig overleggen we samen hoe we een oudere het beste samen kunnen ondersteunen. Tijdens netwerkbijeenkomsten praten we elkaar bij over ontwikkelingen in de zorg. We onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken rond thema’s als eenzaamheid bij ouderen. Ook bieden we stagiaires een inspirerende leerplek, waarin ze worden uitgedaagd om verder te kijken dan hun eigen vakgebied.

Ouderen en mantelzorgers uit Elsloo denken enthousiast met ons mee. Als zorgnetwerk hebben we ook verbinding met Zuyd Hogeschool en de Universiteit Maastricht.

Reageren? Neem gerust contact op met onze coordinator Anneke van Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..